Aproape 3.500 de persoane au fost puse sub acuzare in primele trei luni ale anului, in dosare in care se fac cercetari pentru aproximativ 5.700 de infractiuni economico-financiare, peste 520 de milioane de lei fiind pusi sub sechestru si recuperati de la suspectii din aceste cauze.

Potrivit Politiei Romane, in primele trei luni ale acestui an, politistii de la investigarea criminalitatii economice au constatat 5.702 infractiuni, pentru care sunt suspectate 3.495 de persoane. Dintre persoanele puse sub acuzare, 49 au fost arestate preventiv, noua au fost plasate in arest la domiciliu si 220 sunt cercetate sunt control judiciar.

In dosarele in care se fac cercetari pentru fraude economico-financiare, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat, din conturi bancare sau prin masuri asiguratorii, 525.733.670 de lei.

Politistii au dat si 3.642 de amenzi, in valoare de 9.984.000 de lei, in urma controalelor facute in primele trei luni ale anului, relateaza News.ro.

Actiunile au fost coordonate de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si au vizat fraudele intracomunitare si cele care se comit cu ocazia achizitiei, importului, productiei, transportului si comercializarii produselor accizate, printre care carburanti, uleiuri minerale, tutun si alcool. De asemenea, actiunile au fost facute in cadrul anchtelor care au vizat fapte de coruptie, contrafaceri de marfuri, infractiuni din domeniul achizitiilor publice si a celor care afecteaza interesele financiare ale Uniunii Europene, a precizat Politia Romana.

In urma actiunilor „In ours sites 2017”, pentru descoperirea si investigarea infractiunilor comerciale in mediul online, au fost inregistrate 254 de dosare penale, dintre care 95 la regimul proprietatii intelectuale, 88 pentru inselaciune si 33 pentru evaziune fiscala. Politistii au identificat si cerceteaza 106 persoane pentru comiterea acestor fapte penale.

Din valoarea totala a prejudiciului creat prin acest gen de infractiuni au fost recuperati 2.864.000 de lei si au fost indisponibilizate marfuri in valoare de peste 175.000 de lei.

Pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu marfuri alimentare provenite din import sau din achizitii intracomunitarea, in urma actiunilor „Interconect 2017” au fost constatate 545 de infractiuni, dintre care 146 fapte de evaziune fiscala. Politistii au dat si 13.311 de amenzi in valoare de peste 8,9 milioane de lei si au indisponibilizat marfuri de peste 600.000 de lei.

Citeste si:
SURSE: Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, puși...
SURSE: Corneliu Porumboiu și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.