Circulatia prin pasajul Piata Sudului a fost deschisa vineri pe cate un fir pe ambele sensuri de circulatie.

Desi a fost cu mult depasit termenul la care Pasajul Sudului trebuia sa fie gata, soferii care trec prin zona sunt multumiti chiar si cu atat, respectiv deschiderea circulatiei pe cate un fir in ambele sensuri. Aglomeratia din jurul Pasajului insa nu s-a diminuat cu mult, cei mai defavorizati ramand pietonii care sunt nevoiti din cauza lucrarilor din jurul Pasajului sa traverseze prin locuri nepermise sau sa se inghesuie pe trecerile de pietoni, scrie News.ro.

Muncitorii lucreaza de zor la finalizarea Pasajului Sudului, nestiind sa spuna insa cand acesta va fi gata, praful, sunetul utilajelor de lucru si aglomeratia facand aproape imposibila existenta locuitorilor din zona, dar si a oamenilor si masinilor care tranziteaza zona Pietei Sudului.

Muncitorii nu stiu sau nu vor sa spuna cine le-a spus sa dea drumul la pasaj vineri dimineata, dar afirma ca acesta a fost deschis fara obisnuita inaugurare cu fast la care participa constructorul, oficiali ai primariei de sector si primarul Capitalei.

Legislatia nu permite inaugurarea partiala a pasajului de la Piata Sudului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declara, miercuri, ca i s-a transmis, dar nu oficial, ca sambata se va putea relua circulatia pe cate un fir pe ambele sensuri prin pasajul Piata Sudului, ea sustinand ca, avand in vedere ca legislatia nu permite receptii partiale, ar fi raspunderea constructorului deschiderea partiala a traficului.

"Mi s-a transmis, nu oficial, ca sambata se va putea relua circulatia pe un fir de mers dus si unul intors prin Pasajul Piata Sudului, dar avand in vedere ca legislatia nu permite in acest moment sa se realizeze receptii partiale, practic ar fi raspunderea constructorului pentru acest acces la pasajul Piata Sudului pe un fir dus si pe un fir intors. Dar nu ar fi rau, ar fi foarte bine. Noi asteptam finalizarea in integralitatea sa a acestui obiectiv", declara Gabriela Firea.

Ea a somat, marti, pentru a doua oara, consortiul de firme care realizeaza pasajul rutier de la Piata Sudului, asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, sa accelereze ritmul lucrarilor, in caz contrar va fi reziliat contractul.

Pasajul de la Piata Sudului trebuia sa fie finalizat la sfarsitului anului 2015

Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia terminata la sfarsitul anului 2015, dar, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016. Fiindca nici acest termen nu a fost respectat, reprezentantii municipalitatii au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care administratia este obligata sa incheie lucrarile pana in decembrie 2018.
Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piata Sudului va avea o lungime de 356 de metri si inaltimea de cinci metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.