In prima etapa a initiativei "Let's Share & Care!", desfasurata in perioada 27 martie – 12 aprilie 2017, s-au strans peste 2,6 tone de donatii, printre care haine, incaltaminte, jucarii, rechizite si scaune de birou. 450 de copii din 4 judete se vor bucura de darurile care ii vor ajuta sa-si continue studiile. Comunitatile au fost selectate si vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” in acest demers.

42 de companii multinationale, 6 unitati de invatamant si peste 11 donatori individuali au contribuit cu donatii pentru centrul de minerit urban "Let's Share & Care!". In total s-au strans 1.800 de kilograme de haine, 257 de kilograme incaltaminte, 403 kilograme de jucarii si 155 kg de rechizite. Pentru sortarea donatiilor si pregatirea pachetelor pentru copii, 26 de voluntari s-au implicat si au reusit sa sorteze in 6 ore aproximativ o tona de donatii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, "Let's Share & Care!" a fost primim extrem de bine inca de la lansare. Am fost placut surprinsi de numarul foarte mare de sustinatori, atat din mediul corporate, cat si persoane individuale, care si-au dorit sa ajute si au participat cu donatii. Exista multe cereri sa extindem proiectul si in afara Bucurestiului si luam acest lucru in calcul la urmatoarele editii. Multumim tuturor pentru implicare!” a declarat Andrei Cosuleanu, Project Manager "Let`s Do It, Romania!".

"Let's Share & Care!" isi propune sa sustina printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitati sarace, cu o rata mare a abandonului scolar, dar si combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunitati dezvoltate. Primele donatii vor ajunge la copii si familiile acestora la sfarsitul lunii mai.

„Prin aceasta initiativa, reducem din efectele saraciei in vietile copiiilor cu care lucram si ii sustinem sa nu abandoneze scoala. Ne dorim ca de la an la an sa existe tot mai putini copii care abandoneaza din cauza ca nu au cu ce sa se incalte sau ca le este foame. Prin astfel de parteneriate, sustinem performanta in educatie pe care Teach o propune si suntem mai aproape de indeplinirea viziunii: „Optiuni de viata prin educatie de calitate pentru fiecare copil din Romania”, a declarat Corina Puiu, CEO Teach for Romania.

Citeste si:
Oana Lis, luată la rost din cauza faptului că a cerut donații...
Oana Lis, luată la rost din...

O noua editie a proiectului "Let's Share & Care!" va avea loc in a doua jumatate a lunii iulie si isi propune sa dubleze numarul companiilor si voluntarilor implicati. Echipa „Let`s Do It, Romania!” isi propune sa extinda proiectul si din alte judete, Suceava, Iasi, Cluj si Brasov fiind primele judete vizate. In anul 2017, "Let's Share & Care!" isi propune sa sprijine cu haine, incaltaminte, rechizite, jucarii s.a. peste 2000 de beneficiari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.