"Presedintele Romaniei e foarte bine informat in legatura cu fiecare pas care a fost infaptuit in cadrul acestei proceduri”, a afirmat Dobrovolschi intr-o conferinta de presa.

Ea a subliniat ca presedintele Iohannis nu are niciun motiv de indoiala ca institutiile statului au actionat sau actioneaza foarte corect in acest caz. ”Presedintele este foarte multumit de modul cum au actionat institutiile in acest caz”, a tinut sa precizeze purtatorul de cuvant al sefului statului.

Intrebata daca presedintele Iohannis a avut vreo discutie cu omologul sau din Serbia pentru facilitarea extradarii lui Sebastian Ghita sau daca s-a implicat in vreo negociere in acest sens, Madalina Dobrovolschi a raspuns ca ”presedintele si-a exercitat exact atributiile si este foarte bine informat” in legatura cu procedura in acest caz.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat, joi, ca autoritatile romane au transmis miercuri, la Belgrad, la ora 13.30, toate documentele pentru extradarea lui Sebastian Ghita

Toader a precizat ca este vorba despre peste 400 de pagini de documente care au fost traduse si ca prelungirea perioadei de detentie pentru Ghita a fost solicitata doar ca masura de precautie.