Premierul Sorin Grindeanu sustine ca a intampinat probleme in a procura vaccinuri pentru copiii sai.

"Am doi copii, de sase si trei ani. I-am vaccinat pe amandoi, dar de fiecare data (...) am avut probleme in a gasi vaccinul de care aveam nevoie. (...) Poate sunt eu unul dintre parintii care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (...) sa tina nicidecum de o chestiune legata de hazard", a sustinut prim-ministrul, citat de capital.ro.

"Sustin ideea ca parintii au dreptul de a alege ce considera mai bine pentru copilul lor, dar, in acelasi timp, mai cred ca alegerile individuale trebuie puse in discutie, atunci cand ii ranesc pe cei din jur, pentru ca un copil nevaccinat nu-si risca doar propria sanatate, ci si pe a celorlalti copii din jurul sau. Sunt hotarat sa luam masurile necesare in dialog permanent cu medicii, cu institutiile responsabile in domeniu, astfel incat, pe de o parte sa reusim sa rezolvam — si nu doar temporar problema vaccinurilor, iar pe de alta parte sa reusim sa informam si sa educam corect romanii in legatura cu importanta imunizarii, pentru ca aceasta este calea corecta", a mai spus Grindeanu, potrivit digi24.ro.

Declaratiile au avut loc in cadrul evenimentului "Saptamana Europeana a Imunizarii — Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.