Copilul de un an si opt luni scos din put este tinut pe aparate pentru ca plamanul in care sunt germeni sa isi revina sub tratament antibiotic, despre o eventuala ameliorare putandu-se vorbi dupa o saptamana de tratament. Un neurolog va veni sa il vada pe copil, dar pentru o evaluare corecta trebuie sa fie treaz, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitala, medicul Raluca Alexandru.

"Copilul este tinut pe aparate, este analgo-sedat special pentru ca acel plaman sa poata sa isi revina sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt in continuare de infectie pulmonara. Vom vedea ce efect vor avea antibioticele, este nevoie de timp ca sa ai un efect, nu se obtine de pe o zi pe alta, trebuie sa treaca mai multe zile. Si la o banala raceala luam tratament minimum sapte zile”, a spus Raluca Alexandru.

Ea a precizat ca acum copilul este intr-o perioada critica, iar o eventuala ameliorare s-ar putea vedea dupa o saptamana de tratament.

"Inca exista risc de infectie pulmonara, de la acel aspirat, pentru ca el a inghitit ceva, banuim ca din apa murdara din fantana, care are tot felul de microbi. Acei germeni care raman in plaman nu ii putem distruge decat sub tratament antibiotic”, a adaugat Raluca Alexandru.

Purtatorul de cuvant al Spitalului „Grigore Alexandrescu” a mai spus ca in urmatoarele zile va veni si un neurolog sa il vada pe copil, dar pentru o evaluare neorologica corecta, acesta trebuie sa fie treaz, sa respire fara ajutorul aparatelor.

Medicul a spus ca dupa stopul cardio-respirator, copilul a fost foarte repede resuscitat

"Nu cred ca acesta a avut un efect foarte dezastruos asupra lui. Daca avea doar hipotermie, se poate corecta mai usor si putea sa isi revina mai repede, insa acest aspirat a complicat lucrurile”, a adaugat Raluca Alexandru.

Intrebata daca la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au mai fost cazuri similare, Raluca Alexandru a spus ca acestea nu sunt frecvente. „Nu am avut in ultimul timp astfel de cazuri de copii cazuti in put, cu asa complicatii”, a precizat medicul.

Raluca Alexandru a mai spus ca parintii copilului au fost miercuri toata ziua la spital, scrie News.ro.

Copilul a cazut, marti, in putul din curtea casei din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman si a ramas blocat la aproximativ 16 metri adancime, fiind scos dupa zece ore, de catre echipele de interventie. Dupa ce i-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, unde este internat in sectia de Terapie Intensiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.