Lucrarile pentru deschiderea sezonului estival in Mamaia au intrat pe ultima suta de metri, reprezentantii hotelurilor si restaurantelor facand ultimele pregatiri pentru ca totul sa fie gata pana vineri, cand incepe minivacanta de 1 Mai si aproximativ 20.000 de turisti sunt asteptati in statiune.

Sunt aranjate terasele, maturate aleile de nisip, stranse gunoaiele, spalate geamurile magazinelor, dar si plantati palmieri si flori.

In Piateta Perla si Piateta Cazino, miercuri, in jurul pranzului, lucrarile erau in toi. In Piateta Perla, angajatii teraselor aranjau mesele si scaunele si se aprovizionau cu apa si sucuri, iar lucratorii magazinelor de suveniruri si articole de plaja asezau marfurile si spalau geamurile, oamenii spunand ca vor termina toate lucrarile pana vineri, cand sunt asteptati sa vina primii turisti in minivacanta de 1 Mai.

La fel stateau lucrurile si in zona Piatetei Cazino, unde mai multe terase erau deja deschise si isi asteptau clientii, in timp ce la altele lucrarile erau aproape gata, fiind asezate mesele si scaunele. Mai erau si cateva terase unde nu exista nicio activitate, iar cel mai probabil acestea vor ramane inchise la acest sfarsit de saptamana.

Pe faleza din Mamaia, angajati ai firmei de salubritate maturau nisipul de pe promenada si strangeau gunoaiele, printre oameni care se plimbau cu bicicleta sau alergau, relateaza News.ro.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a declarat, corespondentului News.ro, ca toata lumea lucreaza in Mamaia, hotelierii isi pun personalul ”pe pozitii”, se fac ultimele comenzi si cumparaturi.

El a mai spus ca in statiune vor fi deschide toate hotelurile incepand din minivacanta de 1 Mai, iar cei care nu o vor face risca sa fie sanctionati de Ministerul Turismului.

Nicolae Bucovala a afirmat ca de la sfarsitul acestei saptamani in centrul statiunii Mamaia vor fi sta o masina de pompieri si o ambulanta pentru a putea ajunge mai repede la solicitarile din statiune.

“Amplasam in centrul statiunii Mamaia o masina de pompieri, cu echipaj, completa, sa ramana acolo pentru eventualele evenimente. Speram sa nu fie, dar una este cand esti in Mamaia si alta cand vii din oras si este aglomeratie. Acelasi lucru il facem si cu ambulanta, una urmand sa fie permanent in Mamaia”, a afirmat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Citeste si:
Ziua Muncii. Semnificația și obiceiuri pentru cea mai harnică zi...
Ziua Muncii. Semnificația și...

El a mai spus ca si municipalitatea s-a alaturat eforturilor hotelierilor si agentilor economici din Mamaia pentru ca totul sa arate bine la deschiderea sezonului estival, precizand ca desi exista anumite intarzieri este convins ca totul va fi gata pana vineri.

Intrebat daca este multumit de activitatea municipalitatii in Mamaia, el a raspuns: “Nu putem fi multumiti 100 la suta, dar suntem in grafic, ca sa spun asa. Cu usoara intarziere pe anumite locuri, dar stiti si dumneavoastra ca intarzierile sunt generate si de vremea foarte rea care a fost. Nu s-a putut lucra din cauza ploii, dar acum cu eforturi cat mai mari speram sa terminam”.

El estimeaza ca pe tot litoralul vor veni in minivacanta de 1 Mai peste 40.000 de turisti, iar daca se respecta statistica din anii trecuti atunci in Mamaia vor fi aproximativ 20.000.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Reprezentantii Primariei Constanta spun ca lucrarile din Mamaia urmeaza sa fie finalizate pana vineri.

Pe langa lucrarile de igienizare, angajatii municipalitatii vor planta flori atat in statiunea Mamaia, dar si la intrarile in Constanta. De asemenea, vor fi adusi palmieri, care urmeaza sa fie plantati pe scuarul de la intrarea in statiune dinspre Constanta.

Turistii care vor veni in Mamaia in minivacanta de 1 Mai vor avea parte de un festival de muzica electronica, un festival de gastronomie, de concerte sustinute de Ionut Galani, Provincialii si Vunk, iar multi dintre ei vor alege sa se distreze in cluburile din statiune, aceasta fiind deschise si pregatind mai multe surprize pentru cei care le calca pragul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.