Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman monitorizeaza familia baietelului de doi ani care marti a cazut intr-un put, primele date indicand ca este o familie unita si ca ceea ce s-a intamplat este consecinta unui ”accident nefericit”.

Angajatii DGASPC Teleorman monitorizeaza familia baietelului cazut intr-un put, la 16 metri adancime, unde a stat mai mult de zece ore cu jumatate din corp in apa.

Directorul DGASPC Teleorman, Florin Dragomirescu, a declarat pentru News.ro ca inca de marti o echipa de la Serviciul de Interventie in regim de urgenta de la DGASPC a mers la Balta Sarata, unde a consiliat familia copilului si a facut o evaluare a acesteia. Familia are inca un copil, in varsta de trei ani, iar mama baietelului care in prezent este internat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti este gravida in luna a opta, fiind internata, inca de marti la Spitalul ”Caritas” din Rosiorii de Vede.

Noi incercam sa vedem daca putem ajuta familia, cu o masura de protectie pentru ca mai exista un copil, mama este gravida in luna a opta, urmeaza sa nasca”, a spus seful DGASPC Teleorman.

El a precizat ca ajutorul din partea DGASPC ar putea consta in servicii sociale pentru mama si copii, daca va fi necesar, precum si in masuri de protecte speciala.

DGASPC si autoritatile locale vor monitoriza in continuare familia, pentru a stabili daca sunt probleme sau daca a fost doar ”un accident nefericit”.

Copilul a fost scos din putul adanc de 16 metri dupa 10 ore

Potrivit lui Florin Dragomirescu, primele date duc catre ipoteza ca a fost vorba despre un accident si ca baietelul face parte dintr-o familie ”inchegata”.

Suntem la inceput in evaluare. Am vazit ca este o familie inchegata si primele date conduc spre ipoteza ca a fost un accident nefericit. Va ramane in monitorizarea noastra, a autoritatilor locale cu care am discutat deja. Nu este o problema in sensul ca familia ar fi una dezorganizata sau ceva de acest gen”, a mai spus directorul DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Si IPJ Teleorman a dechis un dosar in urma accidentului de la Balta Sarata, politistii facand cercetari in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Copilul de doi ani a fost salvat de catre echipele de interventie din putul unde ramasese blocat la aproximativ 16 metri adancime dupa mai mult de zece ore. El a fost scos teafar si a primit ingrijiri medicale la fata locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Copilul este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, iar starea sa este grava, insa stabila.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.