Transportatorii si taximetristii care fac parte din Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) organizeaza miercuri, 26 aprilie, si joi, 27 aprilie, proteste in fata sediului Guvernului la adresa a ceea ce ei numesc pirateria de pe piata, desfasurata in special prin cadrul platformei Uber.

Confederatia a anuntat ca mizeaza pe participarea la proteste a circa 6.000 de taxiuri, autobuze si microbuze, relateaza Ziare.com.

Protestele au fost autorizate luni de Primaria Capitalei si se vor desfasura miercuri si joi intre orele 9:30 si 21:00.

"In cele doua zile de protest, 26 si 27 aprilie, transportatorii participanti la protest nu vor efectua nicio cursa. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clientilor nostri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport in zilele de protest, si bucurestenilor", a precizat confederatia.

Transportatorii au repetat acuzatiile la adresa platformei de ride-sharing Uber, pe care o acuza de transport ilegal in Romania.

"Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, ne-a promis ca va promova OUG pentru modificarea a doua articole din Legea 38/2003, in asa fel incat activitatea neautorizata de transport sa fie sanctionata, iar aplicatiile de tip UBER sa fie obligate sa se autorizeze, astfel incat sa functioneze legal, daca vor sa-si desfasoare activitataea in Romania.

Cat timp exista o legislatie clara, nu este posibil ca unii transportatori sa se supuna legilor si altii sa functioneze sfidand aceeasi legislatie, fara a fi sanctionati", a mentionat comunicatul COTAR.

Transportatorii acuza ca proiectul de ordonanta de urgenta s-a blocat pe traseul de avizare si cer inchiderea pietei doar pentru companiile care obtin trasee la licitatii si care ar trebui, sustine COTAR, sa beneficieze de monopol pe acele trasee.

"Cerem scoaterea in afara legii a platformelor tehnologice online care presteaza servicii de taximetrie in mod neautorizat, asa cum s-a intamplat in tarile europene, unde statul a vrut sa-si protejeje transportatorii autorizati.", se arata in mesajul COTAR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.