Investigatia a fost pornita de Politie in urma unor plangeri din partea vecinilor, relateaza AvocatNet.

O femeie a fost condamnata recent la opt luni de inchisoare cu suspendare pentru ca nu si-a declarat veniturile din chirii la organele fiscale, potrivit unei hotarari judecatoresti. Femeia prejudiciase statul cu o suma de 290 de lei, pe care ar fi trebuit sa-i plateasca Fiscului pentru cele cinci luni in care si-a inchiriat apartamentul.

Desi poate parea incredibil la prima vedere, povestea este cat se poate de adevarata: potrivit hotararii ramase definitive, o femeie de 58 de ani a fost intr-adevar condamnata la aceasta pedeapsa si obligata sa presteze munca in folosul comunitatii pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

La momentul cercetarilor penale, femeia datora Fiscului 290 de lei (bani pe care i-a achitat in timpul procesului), pentru chiriile pe care le-a incasat pe o perioada de cinci luni de zile in anul 2015 si pentru care nu a platit impozitul datorat potrivit legii. Din datele hotararii penale aflam ca femeia, ca proprietar al apartamentului, nu incheiase contract cu chiriasii sai, iar pentru plata chiriilor nu fusesera emise chitante.

Conform hotararii, spusele vecinilor ar fi fost cele care au adus-o pe proprietara in vizorul organelor de politie. Astfel, inspectoratul judetean de politie s-a sesizat cu privire la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Confruntata cu acuzatiile organelor, femeia a recunoscut fapta, iar dosarul sau a ajuns in fata judecatorului.

Intre timp, femeia si-a platit suma datorata la Fisc, respectiv 290 de lei, insa acest lucru nu a scapat-o de condamnare si nici faptul ca si-a recunoscut vina, ci i-au adus doar o pedeapsa mai usoara, potrivit informatiilor din hotarare. Pentru infractiunea de evaziune fiscala, Legea nr. 241/2005 impune o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si opt ani de inchisoare, iar femeia fost condamnata la opt luni de inchisoare cu suspendare, dar si 60 de zile de munca in folosul comunitatii, informeaza AvocatNet.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.