Au avut loc primele audieri in dosarul mortii copiilor alpinisti Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, care si-au pierdut viata in avalansa de sambata din Muntii Retezat.

Pana la acest moment au dat declaratii patru alpinisti, o femeie din grupul surprins de avalansa si proprietarul cabanei la care au stat, noteaza digi24.ro.

Parintii copiilor nu au fost inca audiati; este posibil ca acest lucru sa se intampla dupa inmormantare.

Citeste si: Sora alpinistei Dor Geta Popescu a scapat dintr-o avalansa in 2010, in Muntii Fagaras

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg.

Sicriul cu trupul neinsufletit al alpinistei Dor Geta Popescu va fi depus la capela Bisericii ”Sfantul Nicolae” din oras, iar inmormantarea va avea loc miercuri. Trupul colegului sau, Erik Gulacsi, va fi incinerat la crematoriul din Cluj.

Citeste si: Alpinista Dor Geta Popescu va fi inmormantata la Rasnov. Colegul sau, Erik Gulacsi, va fi incinerat la Cluj

Cei doi copii surprinsi de avalansa au murit din cauza numeroaselor traumatisme cranio-cerebrale, iar decesul a survenit aproape imediat, potrivit medicilor legisti.

Politistii hunedoreni au deschis dosar pentru ucidere din culpa in cazul accidentului montan. Politistii iau in calcul mai multe variantE: ”Se iau in calcul mai multe variante, e posibil ca zapada sa fi fost fortuita, e posibil ca avalansa sa fi fost provocata. Oricum, va trebui facuta o expertizare. Urmeaza sa se stabileasca daca se face cineva vinovat de acest accident”.

Citeste si: Alpinistul Zsolt Torok, despre tragedia din Retezat: E eroare umana, muntele nu isi ia tributul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.