Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Fortelor Terestre.

"Acest moment festiv imi ofera prilejul de a sublinia inca o data importanta Fortelor Terestre, care alaturi de celelalte categorii de forte, traverseaza un proces accelerat de instruire si modernizare.

Prin aceasta ampla transformare, armata noastra da consistenta conceptului de aparare si securitate extinsa si devine un instrument adaptat si eficient, capabil sa contracareze amenintarile prezente si viitoare", se arata in mesajul sefului statului.

Presedintele aminteste de Summitul NATO de la Varsovia din 2016, unde s-au adoptat hotarari semnificative care au implicat si Fortele Terestre din Romania. "Contextul actual, in care observam o dinamica accentuata a riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii europene, nu face decat sa confirme oportunitatea acestor masuri si necesitatea implementarii lor".

"Prin alocarea a 2% din PIB pentru Aparare, Romania a creat conditiile favorabile indeplinirii obiectivelor noastre strategice privind capacitatea de lupta si interventie a armatei in context aliat. Fortele Terestre beneficiaza la randul lor de aceste suplimentari bugetare, care vor avea un impact pozitiv asupra procesului de modernizare", a adaugat Iohannis.

"Adresez tuturor celor care fac parte din Fortele Terestre urari de sanatate, prosperitate, impliniri pe toate planurile si putere de munca. La multi ani!', si-a incheiat presedintele mesajul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.