Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare cod galben de inundatii pentru rauri din sase judete.

Incepand de sambata de la ora 22.00, pana luni, ora 22.00, se pot produce cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice: Barlad (judetele: Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici ai Siretului din judetele Galati si Vrancea, afluentii mici ai Prutului din judetele Vaslui si Galati, scrie digi24.ro, care citeaza Agerpres.

""In prima parte a intervalului fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din bazinele hidrografice: Barlad – bazin superior amonte S.H. Negresti si pe afluentii din bazinul mijlociu al Barladului, iar in a doua parte a intervalului pe afluentii mici ai Prutului din judetele Vaslui si Galati", anunta hidrologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.