Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting cod galben de vant puternic si ninsori in zonele montane din mai multe judete.

Update 13:07- Atentionarile din zonele montane din judetele Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj au fost prelungite pana la ora 18.00.

De asemenea, sub cod galben, tot pana la ora 18.00 se mai afla judetele Olt, Dolj, Valcea (zona joasa), unde intensificarile vantului vor atinge la rafala 55-65 km/h si izolat 70 km/h.

In zona joasa din judetul Mures, pana la ora 15.00, se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge la rafala 55-60 km/h.

In zona de munte din judetul Sibiu, se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 75-80 km/h, iar ca fenomene asociate- ninsori viscolite.

In zona montana din judetele Mehedinti si Gorj, intensificarile vantului vor atinge la rafala 60-70 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m vor depasi 80-90 km/h. In plus, ninsoare viscolita va determina scaderea vizibilitatii.

In judetul Caras-Severin, tot zona de munte, intensificarile vantului vor atinge la rafala 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vor depasi 90-100 km/h. Si aici ninsoarea va fi viscolita.

In judetul Cluj, se vor semnala, la peste 1400 m altitudine, intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 50-70 km/h. Ninsoarea slaba va fi viscolita, determinand scaderea vizibilitatii.

Si zona de munte a judetului Hunedoara se afla sub cod galben. Intensificarile vantului vor atinge la rafala 75-80 km/h, iar ninsoarea slaba viscolita va determina scaderea vizibilitatii.

Avertizarile sunt in vigoare pana la ora 12.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.