Raed Arafat a prezentat concluziile in urma exercitiului PROCIV 2017 la nivel national, cand au sunat sirenele care anunta situatiile de urgenta, timp de patru zile, in toata tara.
"Avem concluzii care sunt foarte clare. In acest moment nu putem spune ca dispunem de un sistem eficient de alertare a populatiei. Avand in vedere datele despre audibilitate care e sub 50%, e 48%. In cazul unui exercitiu care se cunostea deja ca va fi, cu ora, cu zi cu tot, totusi am avut problema in activarea unor sirene. La Bucuresti din aproape 390 de sirene, sub 100 au putut fi activate, cele care sunt centralizate la nivelul ISU Bucuresti si Primariei generale, am inteles ca la nivelul local au fost greutati.

Daca suntem acum intr-o situatie normala si vrem sa declansam o alarma normala, nu stiu cum o sa gasim toti administratorii blocurilor sa mearga sa porneasca sirenele. Acelasi lucru poate sa fie si la primariile din orasele mici care au sirene", a spus Raed Arafat, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.