Metrorex a primit amenzi in valoare totala de peste 12.000 de lei, in urma unor controale defasurate in statiile de metrou, a anuntat, vineri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF). Sanctiunile au fost aplicate din cauza lipsei a doua cai de evacuare in unele statii de metrou, dar si din pricina spatiilor comerciale care reduc latimea de circulatie.
Controalele au fost efectuate in perioada 3-7 aprilie de catre ISUBIF si au vizat modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, modul de realizare a evacuarii in situatii de urgenta, dar si functionarea instalatiei de detectie-semnalizare-alarmare in caz de incendiu.

In urma verificarilor, au fost identificate mai multe nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale (cinci amenzi si 16 avertismente), in valoare totala de 12.500 de lei.

Potrivit ISUBIF, amenzile au fost date pentru statiile de metrou care nu au asigurata sau finalizata o a doua cale de evacuare, neexistand, astfel, posibilitatea ca persoanele sa aiba cel putin doua cai de evacuare, care sa duca in directii opuse.

De asemenea, in statiile Universitate, Piata Romana, Piata Iancului, Gara de Nord 1, Piata Sudului, Tineretului, exista in continuare spatii comerciale care reduc, prin modul de amplasare, latimea libera de circulatie a cailor de evacuare, mai arata reprezentantii ISUBIF.

Ei mai spun ca, in unele statii, mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor nu sunt in stare de functionare permanenta.

"Pe durata controlului, reprezentantii companiei au fost in masura sa remedieze situatiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizatii a instalatiei electrice (din statiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea in stare de functionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizeaza reprezentantii ISUBIF.

Pompierii au adaugat ca, de la ultimul control, desfasurat in perioada 7-25 noiembrie 2016, Matrorex a luat unele masuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea calatorilor, fiind eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnicheti, iar usile de pe traseele de evacuare sunt in prezent mentinute libere, neincuiate si deschise.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.