Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de intensificari ale vantului, ninsori si strat de zapada in 17 judete, pana vineri dupa-amiaza.

Pana vineri la ora 14.00 "vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice, unde viteza la rafala va atinge 55...65 km/h, precum si la munte, unde se vor depasi 70 km/h, iar zapada va fi spulberata.

In Moldova si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va continua sa ninga si se va depune strat de zapada, iar in nord-estul Munteniei si nordul Dobrogei vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse se vor cumula cantitati de precipitatii de 15…20 l/mp", mentioneaza meteorologii.

Judetele vizate sunt Suceava, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati, Arges, Dambovita, Prahova, Braila si Tulcea.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteorologica valabila pana sambata, la ora 09.00, mentionand ca "vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile. In noaptea de vineri spre sambata (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce bruma in cea mai mare parte a tarii si, local, inghet la sol".

Atentionari nowcasting

In plus, Administratia Nationala de Meteorologie a emis si atentionari nowcasting cod portocaliu si galben de vant in mai multe regiuni.

Astfel, pana la ora 16.30, zona de munte din judetul Suceava se afla sub cod portocaliu. Se vor semnala, la altitudini de peste 2000 m, intensificari ale vantului, ce vor depasi la rafala 100 km/h.

Pana la ora 15.00, va fi cod galben in zona de munte din judetul Caras-Severin, unde la altitudini mai mari de 1800 m, vor fi intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 80...90 Km/h, spulberand zapada.

Si judetul Constanta va fi sub cod galben pana la ora 14.00, unde se vor semnala intensificari locale ale vantului, care la rafala vor depasi 55...60 km/h, iar ca fenomene asociate se vor remarca precipitatii mixte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.