Revolutionarul timisorean Corneliu Vaida a fost amendat, miercuri, cu suma de 900 de lei de catre Politia Locala Timisoara, dupa ce a publicat pe reteaua de socializare Facebook o fotografie cu doua masini ale Politiei Locale parcate pe trotuar, politistii considerand ca postarea este ”jignitoare”.

Directia Politia Locala Timisoara face cunoscut faptul ca, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reteaua de socializare Facebook a fost declarata spatiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sanctionata cu amenda in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata, aspect valabil pentru orice persoana care se simte lezata de apelativele postate pe reteaua de socializare”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale Timisoara.

Politia Locala Timisoara mai transmite ca Vaida a fost invitat la sediul Politiei Locale ”pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca, in mod repetat, prin postarile dumnealui pe reteaua de socializare, mai exact pe grupul pe care il administreaza, a adus jigniri la adresa politistilor locali”.

In ceea ce il priveste pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Politiei Locale Timisoara pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca, in mod repetat, prin postarile dumnealui pe reteaua de socializare, mai exact pe grupul pe care il administreaza, a adus jigniri la adresa politistilor locali de natura sa lezeze demnitatea acestora si a institutiei din care fac parte, facandu-i ”adunatura de nesimtiti”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltonisti, nu doar nesimtiti si incompetenti”, ”boacterii retardati de la Disciplina in constructii”. Cel in cauza a fost invitat pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca expresiile postate in datele de 13 si 14.04.2017 reprezinta jigniri si pot fi sanctionate conform Legea 61/1991 republicata, cu amenzi intre 200 si 1.000 lei, in niciun caz pentru faptul ca a sesizat o parcare neregulamentara in fata sediului Politiei Locale, asa cum s-a insinuat cu rea-credinta”, mai transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Totodata, politistii locali au anuntat ca in urma postarii fotografiei cu masinile parcate neregulamentar ”s-a luat masura imediata de eliberare a spatiului astfel incat cetatenii sa poata trece”.

”In urma prezentarii la sediul Politiei Locale, astazi domnul Corneliu N. Vaida a fost sanctionat pentru adresarea de cuvinte si expresii jignitoare la datele de 13 si 14.04.2017 la adresa politistilor locali prin intermediul retelei de socializare Facebook, sanctiunea fiind de 900 lei”, se mai arata in comunicatul de presa al Politiei Locale Timisoara.

Corneliu Vaida a scris, miercuri, pe Facebook, imediat dupa ce a primit amenda ca nu are de gand sa plateasca acesti bani si ca se va adresa instantei de judecata.

Amenda nu am de gand sa o platesc, avocatul meu deja lucreaza la contestarea procesului-verbal de contraventie si mai lucreaza la niste surprize... In rest, doresc sa reafirm cu fermitate ca voi considera NESIMTIT pe oricine parcheaza pe trotuare - indiferent de functie si statut social - in asa fel incat pietonii, mai ales mamele cu carucioare - sa fie obligate sa ocoleasca masinile parcate ilegal, pe carosabil!”, a scris Vaida pe Facebook.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Corneliu Vaida este si administratorul unui grup creat pe Facebook, cu peste 400 de membri, care se numeste ”Cerem demisia directorului Politiei Locale Timisoara - Dorel COJAN”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.