Dino Parc Rasnov in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, gazduieste incepand de miercuri, 19 aprilie, un meteorit extrem de rar, datorita dimensiunilor sale, descoperit recent pe teritoriul Romaniei, la Suceag in judetul Cluj.

“Pentru ca descoperirile stiintifice sustin ca dinozaurii au disparut in urma impactului unui meteorit cu pamantul, ne-am gandit evident ca Dino Parc Rasnov este cel mai potrivit loc pentru prezentarea unui meteorit, in special unul extrem de rar, descoperit pe teritoriul Romaniei. Asa cum v-am obisnuit, aceasta expozitie se incadreaza in demersul nostru continuu de sustinere a rolului educativ al parcului nostru si de promovare a descoperirilor comunitatii stiintifice din Romania”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Rasnov.

Potrivit unui comunicat remis 9am, meteoritul prezentat in parc are o dimensiune extrem de rara pentru ca majoritatea meteoritilor care intra in atmosfera noastra se dezintegreaza complet pana la contactul cu scoarta terestra. Exponatul are amenajat un loc special de prezentare in parc, in interiorul unui crater de 6 metri, care simuleaza momentul impactului si este de asemenea inconjurat de reproduceri virtuale ale evenimentului.

“Cel mai probabil meteoritul avea cateva tone atunci cand a intrat in atmosfera noastra. Estimam ca a cazut la Suceag in 1992 si a fost mai apoi colectat in 2012. Dimensiunea sa il face un exponat extrem de rar si un obiect nepretuit de studiu stiintific”, a adaugat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea Bucuresti.

Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Pe langa un traseu impresionant cu 50 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, parcul dispune de locuri de joaca pentru copii, casute in arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventura, labirint laser, expozitii unicat si multe alte zone interactive.

Citeste mai mult www.dinoparc.ro si pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.