Mii de persoane sunt afectate de acest fenomen.

Mai multe localitati din judetul Mehedinti au fost poluate cu cenusa din incinta depozitului de slam al Termocentralei RAAN din Halanga, antrenata de vantul puternic.

Este vorba de localitatile Dudasu, Cerneti, Piatra Alba, Valea Copcii si Dedovita, care apartin de comuna Simian, relateaza Antena3, care citeaza Agerpres.

Potrivit primarului interimar din Simian, Vasile Gioara, cenusa acopera gospodariile oamenilor de fiecare data cand sunt furtuni, deoarece depozitul termocentralei nu mai este acoperit cu o pelicula de apa.

"De la intrarea in faliment a RAAN, lichidatorul judiciar nu mai este interesat sa-i protejeze pe cei aproape 5.000 de locuitori afectati de praful de zgura si cenusa", a precizat Gioara.

Edilul este hotarat sa alerteze autoritatile de mediu pentru a interveni pentru protejarea apelor, a fermelor legumicole, pomicole si viticole, dar si a sanatatii populatiei, mai arata sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.