Muzica este cel mai frumos mod de a intra in atmosfera sarbatorilor pascale. Inainte de Pasti, peste 700 de copii inscrisi in corurile Cantus Mundi din Bucuresti au luat parte la repetitia generala a Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, la Ateneul Roman. Cei mici s-au bucurat sa fie aproape de madrigalisti si sa ii asculte cantand intr-una dintre cladirile culturale emblematice ale Romaniei.

In dimineata zilei de 7 aprilie, Ateneul Roman s-a umplut de emotie si zumzet de la sutele de copii care asteptau sa intre in sala pentru a asista la repetitia generala inainte de Concertul Extraordinar de Pasti. Pe scena i-au intampinat membrii Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu. Emotiile micutilor au ramas in continuare, insa zumzetul a incetat, astfel incat corul a putut repeta in liniste.

La final, copiii au fost impresionati si fericiti ca au putut lua parte la un eveniment deosebit si i-au putut asculta pe membrii Corului Madrigal. “A fost foarte frumos, muzica m-a facut sa simt ceva... asa... ca o bucurie care m-a facut sa plang”, a spus Karina, o fetita de 7 ani.

Potrivit unui comunicat remis 9am, la eveniment au participat elevi de la scoli si gradinite din Capitala si din apropierea orasului, precum si de la Adapostul de noapte si zi pentru copii strazii din Sectorul 4. Copiii activeaza in coruri inscrise in proiectul “Nicio Scoala Fara Cor”, desfasurat de Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, prin Programul National Cantus Mundi, in parteneriat cu Teatrul Excelsior si Primaria Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.