In Duminica Floriilor, Sala Mare a Ateneului Roman a gazduit Concertul Extraordinar de Pasti al Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.

Pentru al 54-lea an consecutiv, glasurile celui mai longeviv si renumit ansamblu coral din Romania au vestit sarbatorile pascale, aducand emotia celui mai insemnat eveniment din calendarul crestin in inimile tuturor celor prezenti in sala. Concertul s-a desfasurat cu casa inchisa, publicul avand ocazia sa-l urmareasca si online, in transmisiune directa pe pagina oficiala de Facebook a Corului.

Potrivit unui comunicat remis 9am, programul concertului a cuprins compozitii universale, in prima parte, si muzica romaneasca traditionala, bizantina si moderna, in a doua parte, unele dintre lucrari fiind interpretate in prezenta autorilor, aflati in public.

“In aceasta seara am simtit din plin emotia madrigalistilor si a publicului, iar comuniunea dintre scena si spectatori a fost una foarte speciala. Am avut marea bucurie de a-i avea alaturi de noi pe maestrul Constantin Arvinte, pe Florian Costea si pe Grigore Cudalbu, autori ai lucrarilor pe care le-am interpretat in concert. Este un moment deosebit atunci cand creatorul isi intalneste creatia”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul celebrului ansamblu coral.

Cu doua zile inainte de concert, peste 700 de copii inscrisi in Corurile Cantus Mundi din Bucuresti au luat parte la repetitia generala a Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, astfel bucurandu-se atat de o ocazie excelenta de studiu, cat si de vizitarea unuia dintre simbolurile arhitectonice ale Romaniei, care are o poveste impresionanta – Ateneul Roman.

“De Florii, Corul Madrigal adus emotie publicului care a umplut sala Ateneului Roman. Repertoriul foarte bine selectat a starnit aplauze care au curs minute in sir, iar noi toti am plecat acasa cu un gand special inainte de Saptamana Patimilor. Echipele reunite ale Corului National de Camera “Madrigal - Marin Constantin” si ale Programului National Cantus Mundi va ureaza sarbatori luminate!”
, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului.

Citeste si:
Corul National Madrigal a transformat Parcul Ateneului Roman intr-o...
Corul National Madrigal a...

Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat “brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

Vezi video aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.