Judecatoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Viorel Hrebenciuc in dosarul in care omul de afaceri Ioan Niculae il acuza de marturie mincinoasa.

"Dispune achitarea inculpatului Hrebenciuc Viorel pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa in forma continuata prevazuta de articolul 273 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal si articolului 5 Cod penal (acte materiale din data de 25.10.2011 si 26.06.2013)”, se arata in decizia instantei.

Decizia nu este definitiva, procurorii avand posibilitatea de a contesta sentinta la Tribunalul Bucuresti, noteaza stirileprotv.ro.

Niculae a aratat ca a verificat registrul de intrare al cladirii in care isi are sediul Interagro - firma pe care o detine - si a spus ca a existat un telefon dat de la poarta catre biroul sau de la etajul sapte, prin care i s-a comunicat ca este cautat de Viorel Hrebenciuc.

"Discutia cu Viorel Hrebenciuc a durat mai putin de 15 minute, iar spre sfarsitul discutiei el m-a intrebat daca as fi de acord sa sponsorizez campania domnului Mircea Geoana. El nu mi-a spus in ce forma sa sponsorizez aceasta campanie. Eu am dat un raspuns intermediar, deoarece era un subiect nou pentru mine si i-am spus ca, in principiu, as fi de acord, numai ca totul trebuie sa fie legal, sa fie un contract de sponsorizare si totul sa fie platit prin banca. Nu s-a pus problema sa-mi ofere ceva pentru acest lucru, iar la finalul discutiei a ramas ca ma va cauta in viitor, dar nu m-a mai cautat niciodata", a declarat Niculae

Declaratiile omului de afaceri au fost facute dupa ce, in 19 marie, Viorel Hrebenciuc a fost audiat in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD". Hrebenciuc spunea atunci in fata instantei ca de finantarea campaniei prezidentiala din 2009 s-au ocupat Mircea Geoana si apropiati ai acestuia. "M-am ocupat si eu personal, in calitate de sef de campanie, domnul Barac si alti membri cu functii de conducere in partid", declara Hrebenciuc.

El a adaugat ca, in contextul discutilor despre finantare, Mircea Geoana l-a trimis personal la omul de afaceri Ioan Niculae sa il roage sa contribuie la campania electorala. Hrebenciuc a precizat ca Mircea Geoana cunostea direct modalitatea de finantare a campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

"Am avut o intalnire cu domnul Niculae, l-am rugat, in numele domnului Geoana, sa contribuie la campania electorala. Domnul Niculae a fost de acord cu acest lucru. A discutat un reprezentant al lui cu domnul Teodorescu, reprezentantul Insomar. Nu cunosc ce au discutat, ulterior am aflat ca la Interagro si Insomar s-a efectuat un studiu privind situatia constructiilor din Romania, in realitate studiul fiind pentru sondajele de opinie vizandu-l pe candidatul Geoana. (...) Insomar a incasat plata", mai spunea Hrebenciuc.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.