Patriarhia Romana transmite, luni, ca se roaga pentru sufletele celor omorati in doua biserici din Egipt chiar in timpul rugaciunii din Duminica Floriilor si pentru ca ranitii sa se vindece, dar si pentru a aduce pace in sufletele celor "tulburati de violenta si ura".
Intr-un comunicat de presa, Patriarhia Romana exprima durerea fata de atentatele din Egipt.

"Am aflat cu multa durere de vestea uciderii a 44 de crestini si de ranirea a peste 100 in urma sangeroaselor atacuri comise in ziua de 9 aprilie 2017 asupra bisericii crestine din orasul Tanta si asupra bisericii Sfantul Marcu din orasul Alexandria de catre gruparea terorista Stat Islamic. Ne rugam Preamilostivului Dumnezeu sa odihneasca in pacea si iubirea Sa sufletele celor omorati chiar in timpul rugaciunii din Duminica Floriilor si sa daruiasca vindecare grabnica celor raniti", a precizat sursa citata.

Potrivit Patriarhiei, tot mai multi crestini cad victime ale manifestarilor extreme de violenta si ura.

"Astazi, constatam cu ingrijorare ca tot mai multi crestini din diferite parti ale lumii cad victime ale unor manifestari extreme de violenta si ura. In acest context, este necesar ca oamenii sa inteleaga ca pot si trebuie sa traiasca in pace si in armonie sociala indiferent de religie", mai spune Patriarhia.

Totodata, institutia bisericeasca din Romania spune ca se roaga si pentru sufletele celor tulburati de violenta si ura.

Doua atentate cu bomba revendicate de gruparea Stat Islamic au vizat duminica biserici copte din Egipt, unul soldat cu 27 de morti in orasul Tanta, iar celalalt cu 17 morti, la Alexandria, cu trei saptamani inainte de vizita Papei Francisc in aceasta tara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.