Social 7 Aprilie 2017 17:37
Cel mai mare makerspace din Romania pregateste deschiderea unui nou spatiu dedicat comunitatii creative - MATER va fi prima biblioteca de materiale din Romania si Europa de Sud-Est si va converti un spatiu industrial de 1000 mp intr-un loc dedicat cercetarii, expunerii si explorarii materialelor folosite de arhitecti, designeri si constructori pentru proiecte locale.

MATER este un proiect care va aduce in Bucuresti un concept deja prezent in marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano si Shanghai – centre care arhiveaza mii de materiale si sunt astfel punctul de pornire al inovatiei in design, urbanism si arhitectura.

In Romania, ideea deschiderii bibliotecii de materiale a pornit de la nevoia membrilor din comunitatea Nod Makerspace de a avea acces la mostre de materiale cat mai diverse. O biblioteca de materiale arhiveaza, sorteaza si prezinta mostre din cele mai noi si speciale materiale de pe piata – astfel publicul specializat din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, moda, arte vizuale, publicitate sau constructii are acces la o baza de date utila pentru dezvoltarea de noi produse si proiecte.

Biblioteca de Materiale din Bucuresti va fi un spatiu de inspiratie pentru creativii care pun bazele unui nou proiect dar si un spatiu de co-working, un loc de intalniri cu parteneri si clienti si un loc in care profesionistii din domeniu vor putea consulta, compara si lucra pe diverse materiale.

Potrivit unui comunicat remis 9am, MATER se va afla in acelasi spatiu industrial in care a fost dezvoltat si Nod Makerspace: complexul Industria Bumbacului din zona Timpuri Noi din Bucuresti. Astfel echipa Nod Makerspace isi continua misiunea de a contribui la regenerarea acestei platforme industriale si transformarea acesteia intr-un cluster de industrii creative.

Deschiderea MATER este estimata in toamna 2017. Intr-o prima etapa vor fi expuse 3000 de materiale iar spatiul va fi deschis pentru toti profesionistii din industrii creative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.