Social 6 Aprilie 2017 15:09 de Clara Vacaru
Incepand cu data de 15 iunie 2017, taxele de roaming vor fi eliminate, iar utilizatorii vor putea telefona, trimite SMS sau folosi traficul de date in orice stat UE, la acelasi cost ca in tara lor.

Eliminarea taxelor de roaming pentru utilizatori va permite consumatorilor sa telefoneze, sa trimita SMS-uri si sa foloseasca date pe mobil atunci cand calatoresc in alt stat UE, la acelasi cost ca si acasa.

“Este o mare victorie pentru consumatorii europeni”, a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri (S&D, FI). “Putem sarbatori acum faptul ca de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor calatori prin Europa vor putea verifica mailul, utiliza harti, incarca fotografii pe retelele sociale, vor putea telefona si trimite SMS-uri acasa fara costuri suplimentare.”

Parlamentul a eliminat ultimul obstacol - acordul privind preturile maxime pe care companiile si le pot aplica reciproc pentru utilizarea retelelor - prin aprobarea acordului informal cu Consiliul, cu 549 de voturi la 27 si 50 de abtineri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.