Social 5 Aprilie 2017 14:18 de Clara Vacaru
Blocul Rosenthal, cladire monument istoric de pe Calea Victoriei, a fost vopsit de doua ori in mai putin de o saptamana. Primaria Capitalei spune ca vopsirea unor astfel de cladiri este infractiune.

Initial, Blocul Rosenthal a fost vopsit la coloane in alb, iar o zi mai tarziu in gri. O echipa de muncitori, trimisa de administratia locala, spune ca a fost insarcinata cu vopsirea coloanelor deoarece acestea erau pline de graffiti-uri si de afise, scrie Hotnews.

Primaria Generala a Capitalei sustine ca varuirea celor doua cladiri de pe Calea Victoriei - blocul Rosenthal si fostul casino Victoria - este ilegala si constituie infractiune. Primarul Gabriela Firea a solicitat Politiei Locale sa trimita de urgenta echipaje care sa cerceteze situatia.

"Varuirea celor doua cladiri este ilegala si constituie INFRACTIUNE! Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat Politiei Locale sa trimita de urgenta echipaje in teren pentru a lua toate masurile in ceea ce priveste identificarea si sanctionarea celor care au executat ILEGAL aceste interventii asupra celor doua monumente istorice. Facem precizarea ca, in conformitate cu legislatia de specialitate in vigoare, orice interventie asupra cladirilor monument istoric din Capitala se poate realiza NUMAI cu autorizatie de construire emisa de PMB si aviz de la Ministerul Culturii", se arata intr-o precizare PMB remisa HotNews.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.