Social 5 Aprilie 2017 10:43
Un medic pediatru de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala a depus plangere penala dupa ce a fost batut de parintii unui copil internat cu o afectiune respiratorie usoara, nemultumiti ca doctorul le-a comunicat ca nu se mai impune spitalizarea acestuia, a declarat, miercuri, pentru News.ro, dr. Mihaela Balgradean, sefa Clinicii Pediatie a spitalului, ea precizand ca medicul a fost luat la palme de catre tatal copilului, pana cand a inceput sa ii curga sange din ochi.

Dr. Mihaela Balgradean a precizat ca incidentul a avut loc marti, cand un medic pediatru specializat in afectiuni respiratorii, cu o vechime de 33 de ani in spital, a fost luat la palme de tatal unui copil care era internat de 24 de ore.

Potrivit sursei citate, medicul a fost agresat in cabinetul sau, in timp ce le comunica parintilor copilului ca acesta are o afectiune respiratorie usoara si nu se mai impune spitalizarea sa, iar in urma agresiunii el a suferit o hemoragie intraoculara.

"Parintii au fost nemultumiti de acest diagnostic, ei sustinand ca este vorba despre o afectiune mai severa, iar atunci tatal copilului l-a luat la palme pe medic, pana cand acestuia a inceput sa ii curga sange din ochi", a declarat dr. Mihaela Balgradean.

Ea a precizat ca la fata locului a fost chemata si Politia, iar medicul a facut plangere penala impotriva tatalui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plangere penala pentru agresiune, scrie News.ro.

Balgradean a mai spus ca in cei 33 de ani, de cand lucreaza la Spitalul "Marie Curie", este prima oara cand un medic este batut in spital.
Conform prevederilor legale, amenintarea personalului medical se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, lovirea sau orice alte acte de violenta - inchisoare de la 6 luni la 3 ani, vatamarea corporala - inchisoare de la 6 luni la 6 ani, vatamarea corporala grava - inchisoare de la 3 la 12 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.