Social 4 Aprilie 2017 11:59 de Clara Vacaru
Aproximativ 1500 de florari protesteaza, marti, in Piata Universitatii, nemultumiti ca primariile de sector nu le mai elibereaza autorizatii de functionare, ei sustinand ca in aceasta situatie s-a ajuns din cauza Primariei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare pe motiv ca lucreaza la un regulament pentru comertul cu flori in Bucuresti.

Protestatarii au inceput sa se adune in jurul orei 10.00 in Piata Universitatii, unde au venit cu flori si au spus ca ei vor sa munceasca, insa sunt impiedicati de autoritatile locale, care nu le mai elibereaza avize de functionare.

"Dupa sute de ani, meseria noastra, una dintre cele mai frumoase meserii traditionale rome, meseria de florar, este pusa in pericol. Unele primarii din Bucuresti nu mai elibereaza avize de functionare din cauza Primariei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare deoarece lucreaza la un regulament pentru comertul cu flori”, a declarat presedintele Asociatiei Florarilor si Meseriilor Traditionale, Adrian Dinca.

Protestatarii reclama faptul ca lipsa avizelor pune in pericol sute de locuri de munca si obliga multe familii care se ocupa de comertul cu flori sa se gandeasca la plecarea din tara.

"Uniunea Europeana si statul roman trebuie sa promoveze conditiile pentru a crea locuri de munca pentru integrarea romilor in societate. Contrar acestor principii, in momentul de fata, cu voie sau fara voie, se pun in pericol sute de familii. In aceasta situatie, atat noi cat si copiii nostrii suntem nevoiti sa luam in calcul plecarea din tara si, bineinteles, sa devenim asistatii sociali ai Europei”, a mai spus Adrian Dinca.

O delegatie a protestatarilor a plecat, in jurul orei 11.00, la sediul Primariei Capitalei, pentru a semnala problemele cauzate de lipsa acestor avize de functionare.

Florarii vor sa ii ceara primarului Capitalei sa deblocheze avizele de functionare si sa fie luat in considerare si punctul lor de vedere cand se decide regulamentul comertului cu flori in Bucuresti, aflat acum in lucru la municipalitate.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.