Social 3 Aprilie 2017 09:55
Cercetatorii au ajuns la o concluzie care va putea ajuta lumea medicala sa conceapa noi tratamente.

Plamanii au inca o functie, despre care nu se stia pana acum - produc sange. Mai exact, trombocite, adica acele celule care opresc sangerarea. Este descoperirea revolutionara pe care au facut-o cercetatorii de la Universitatea California, o descoperire ce poate da peste cap teorii insusite de zeci de ani de lumea medicala si care poate schimba, totodata, modul de tratare a unor afectiuni ale sangelui, relateaza Digi24, citand site-ul sciencealert.com.

In urma experimentelor realizate pe soareci, specialistii Universitatii California au descoperit ca plamanii joaca un rol mult mai complex in organismul mamiferelor. Nu doar ca faciliteaza respiratia, dar are atributii importante si in mecanismul de producere a sangelui, alaturi de maduva osoasa.

Expertii au observat de mai multa vreme ca celulele care produc prin fragmentare trombocite, megacariocitele, exista si in plamani, nu doar in maduva, dar nu au facut legatura.

Noile analize arata ca in plamani se produc 10 milioane de trombocite pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.