Social 2 Aprilie 2017 12:48
Administratia Prezidentiala si Guvernul vor marca, duminica seara, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, iar Palatul Cotroceni si Palatul Victoria vor fi iluminate in albastru in timpul noptii, in semn de solidaritate cu persoanele cu autism.

"In semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune, Administratia Prezidentiala participa la Campania „Light It Up Blue”, alaturandu-se demersurilor societatii civile si organizatiilor profesionale. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, in aceasta seara, in albastru, in intervalul orar 20:00 – 6:00. Scopul acestui demers este de a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta pacientii cu autism si de a combate stigmatizarea si prejudecatile legate de aceasta afectiune", anunta Presedintia.

Si Palatul Victoria va fi iluminat in albastru, incepand cu ora 20.00

"De zece ani, comunitatea internationala marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, iar Guvernul Romaniei s-a alaturat in mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii si persoanele adulte care sufera de aceasta tulburare au nevoie de atentie si intelegere. Sunt oameni valorosi, dar diferiti, care au nevoie de sustinerea noastra, a tuturor, pentru a se integra in scoala, in societate si pentru a avea o viata independenta", spune premierul Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presa.

Incepand cu anul 2007, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului se marcheaza pe 2 aprilie, data stabilita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.