Social 1 Aprilie 2017 18:09
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, sambata, dupa marsul de protest din Prelungirea Ghencea, vizand imbunatatirea infrastructurii din zona, la care au participat zeci de oameni, ca, dupa aproape zece ani in care autoritatile nu au reusit sa rezolve conflictul de trafic, situatia a fost deblocata pentru ca cetatenii sa poata circula civilizat.

"Dupa aproape zece ani, timp in care autoritatile centrale si locale nu au reusit sa rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reusim sa urnim lucrurile, astfel incat cetatenii din aceasta zona sa poata circula civilizat. Pana la actualizarea documentatiilor necesare demararii obiectivului de investitii, am solicitat Administratiei Strazilor sa amenajeze trotuarele de pe Soseaua Prelungirea Ghencea, sa remedieze deficientele din carosabil si sa marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. Asa cum stiti, in proiectul de buget pentru anul 2017, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a alocat suma de cinci milioane de lei pentru obiectivul de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti", a spus, sambata, Gariela Firea.

Primarul Capitalei a explicat ca suma a fost alocata pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate si a unui Plan Urbanistic Zonal, care sa corespunda situatiei actuale din teren, avand in vedere ca zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani.

Reprezentantii municipalitatii mai spun ca proiectul va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030.

PMB reaminteste ca, la initiativa Gabrielei Firea, saptamana trecuta, a avut loc o sedinta de lucru la care au participat toti factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor solutii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.

"In cadrul intalnirii, la care au fost prezenti si membri ai asociatiei «Initiativa Prelungirea Ghencea», reprezentantii actualei administratii au dat asigurari ca vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zona. Astfel, in data de 22 martie a inceput marcarea trecerilor de pietoni si au fost demarate lucrari de reparatii pe portiunile unde au aparut gropi. De asemenea, pana la supralargirea soselei, a fost gasita o solutie provizorie pentru siguranta pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garantie de patru ani), pe o lungime de trei kilometri, pana la limita administrativa cu judetul Ilfov. Trotuarele vor avea o latime de 1,5 metri, astfel incat sa permita si circulatia bicicletelor. Construirea acestora va incepe in luna aprilie si va dura aproximativ o luna si jumatate", mai arata reprezentantii Primariei Capitalei.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Ei adauga ca, in paralel cu proiectul municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata, care include o lucrare de arta cu un giratoriu suspendat ce ar trebui sa fluidizeze circulatia rutiera in zona intersectiei dintre iesirea din Capitala spre Domnesti, dinspre Prelungirea Ghencea, si Centura Capitalei, unde, in prezent, se creeaza frecvent ambuteiaje, scrie News.ro.

Zeci de persoane au participat, sambata, la un mars de protest in zona Prelungirea Ghencea din Capitala, cerand Primariei Capitalei si Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sa faca public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare pentru Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.