Social 1 Aprilie 2017 16:45
Deputatul PNL Ovidiu Raetchi ii cere primarului general Gabriela Firea sa il demita pe directorul Teatrului Excelsior din cauza incidentului provocat de evenimentul DoR, afirmand ca, in caz contrar, ea este "complice" la un act de cenzura. Raetchi aminteste ca la acest teatru s-au lansat si candidatii PSD la alegerile parlamentare, insa acum refuza evenimente artistice pe motiv ca ar fi "politice".

"Faptul ca evenimentul DoR Live nu a mai avut loc pentru ca Teatrul Excelsior a decis ca un film – un montaj cu fotografii realizate in timpul protestelor din Capitala – este nepotrivit, reprezentantii teatrului spunand ca frizeaza sfera politica fata de care noi trebuie sa ne pastram echidistanti - reprezinta un act de cenzura inacceptabil care aminteste de perioada de dinainte de 1989", scrie Raetchi.

El cere primarului general Gabriela Firea sa ii solicite demisia directorului Teatrului Excelsior.

"In caz contrar, sunteti complice la acest act nepermis de cenzura. Cum este posibilca un teatru subventionat din bugetul public sa gazduiasca fara probleme lansarea candidatilor PSD la alegerile parlamentare, dar sa interzica evenimente artistice pe motiv ca nu se doreste asocierea cu mesaje politice?", scrie el.

Deputatul afirma ca, pe 17 noiembrie, a fost prezenta la acest teatru impreuna cu Liviu Dragnea, cu ocazia lansarii candidatilor PSD la alegerile parlamentare, scrie News.ro.

Va reamintim faptul ca pe 17 noiembrie 2016 ati fost prezenta la Teatrul

"Ce poate fi „mai politic” decat o astfel de manifestare de partid? Sunt convins ca intelegeti ca mai sunt necesare si alte manifestari artistice, nu doar cele pe care sustinetidumneavoastra, precum festivalul „Pasarea Maiastra”. Daca intr-adevar nu stiati de cenzurarea acestui eveniment si totul nu este altceva decat excesul de zelal unui director de teatru care dorea sa fie pe plac administratiei locale PSD, atunci sunt convins ca nu veti ezita sa luati masurile necesare pentru sanctionareasa, dar si pentru repararea acestei nedreptati", mai spune liberalul.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

El mai cere si reluarea spectacolului in forma dorita de organizatori.

Primarul general Gabriela Firea a cerut explicatii conducerii Teatrului Excelsior despre anularea evenimentului organizat de publicatia Decat o Revista (DoR) din cauza unui film cu imagini din timpul protestelor din Capitala si spune ca va lua masuri pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.