Social 1 Aprilie 2017 13:45
Initial taxat de tabloidul Daily Mail care a aratat ca Printul Charles "a incalcat protocolul regal" atunci cand a luat in brate un baiat, fotografia din Centrul Vechi al Bucurestiului a facut inconjurul presei britanice.

Jurnalistii britanici de la Daily Mail au facut eroarea clasica si au scris ca Printul Charles a incalcat protocolul regal si a imbratisat un copil din Budapesta, capitala Ungariei, in loc de Bucuresti.

Ulterior greseala a fost corectata pe site-ul Daily Mail: "Printul Charles a incalcat protocolul regal atunci cand a imbratisat un tanar care venise sa il salute, in timpul unei vizite in Centrul Vechi din Bucuresti, in a treia zi din turneul sau european".

Si tabloidul The Sun a aratat ca a fost incalcat protocolul regal: "Acesta nu este protocolul regal! Printul Charles a fost sarutat pe obraz de o fetita in timpul vizitei in Romania".

Protocolul de stat prevede ca membrii de sex masculin ai familiei regale britanice trebuie sa fie salutati printr-o scurta inclinare a capului - insa aceasta regula pare sa fi fost complet ignorata in timpul vizitei intreprinse de printul Charles in Romania.

Joi, printul de Wales a fost vazut in timp ce o saluta pe principesa mostenitoare Margareta a Romaniei cu un sarut tandru pe mana, scrie News.ro.

Vineri dimineata, printul Charles, in varsta de 68 de ani, a fost fotografiat in timp ce l-a imbratisat cu afectiune pe un elev in timpul unei vizite in Centrul Vechi din Bucuresti.

”Se pare ca nu exista limite pentru exprimarea afectiunii fata de Charles”, a scris Daily Mail, comentand o noua incalcare a protocolului regal, care s-a produs vineri.

Valentin Blacker, in varsta de 11 ani, este fiul unui bun prieten al printului Charles, William Blacker, un fost scriitor britanic devenit ecologist care s-a mutat de cativa ani la Bucuresti. Tanarul elev de origine britanica nu era familiarizat cu protocolul casei regale si a fost vazut in timp ce l-a imbratisat calduros pe printul Charles.

Printul Charles nu a parut deloc deranjat gest si l-a imbratisat la randul sau pe tanarul Valentin

William Blacker, care l-a insotit pe printul britanic in ultima parte a vizitei sale in Bucuresti, a declarat: ”El il iubeste pe fiul meu”. La randul lui, tanarul Valentin a spus: ”Nu e pentru prima data cand m-a imbratisat”.
Citeste si:
Cum se descurcă Aurel Pădureanu după moartea Corneliei Catanga: „Le...
Cum se descurcă Aurel...

Daily Telegraph scrie ca imbratisarea a constituit "o rara manifestare de afectiune regala", citandu-l pe atal baiatului spunand: ''Valentin nu este inhibat de formalitatile carora li s-ar supune un baiat britanic fascinat de familia regala. Ei doi au o relatie foarte induiosatoare".

ITV subliniaza ca "Printul de Wales a primit nu una, ci doua imbratisari publice intr-o plimbare prin capitala Romaniei", iar Sky News arata ca Printul si-a aratat latura tandra, prin imbratisarea unui copil necunoscut, scrie digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.