Social 31 Martie 2017 08:20
Printul de Wales al Marii Britanii isi incheie, vineri, vizita oficiala in Romania, care a cuprins intrevederi cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Sorin Grindeanu, dar si cu Patriarhul Daniel si cu Principesa Margareta si Principele Radu. Mostenitorul Coroanei britanice a mers si la Muzeul Satului din Bucuresti si in Parcul Natural Vacaresti.

Vineri, in ultima zi a vizitei sale in Romania, mostenitorul Coroanei britanice va face o vizita la Teatrul National Bucuresti, transmite News.ro.

Printul Charles si-a inceput vizita la Bucuresti miercuri, cand a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si a semnat in cartea de onoare.

Tot miercuri, Printul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce. Presedintele Klaus Iohannis i-a spus Printului Charles ca reprezinta un reper important in consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Regatul Unit, aratand ca el si "intreaga natiune romana" ii sunt "profund recunoscatori" pentru implicarea sa in dezvoltarea comunitatilor locale din Romania. Seful statului a mai spus ca Printul de Wales a facut "lucruri admirabile" pentru tara noastra si a fost "un excelent promotor al imaginii Romaniei in lume".

Joi, in cea de a doua zi a vizitei sale, Printul de Wales al Marii Britanii a mers la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucuresti, unde s-a prins intr-o hora, a asistat la demonstratia de incondeiere a oualor facuta de catre mesteri artizani din Bucovina, a urmarit cum sunt pictate icoane pe lemn si piatra si a primit mai multe cadouri, intre care o pereche de opinci din piele de vitel si o cruce sculptata de mana, dar si o vasla de la Ivan Patzaichin.

Tot joi, Printul Charles al Marii Britanii a fost primit la Palatul Victoria de catre premierul Sorin Grindeanu. ”Este extrem de pretioasa pentru noi activitatea Fundatiei pe care, cu multa generozitate, o patronati, in domeniul protejarii valorilor autentice si al restaurarii unor adevarate bijuterii arhitectonice. Va multumesc pentru ca, prin eforturile Altetei Voastre, nu doar turistii straini, dar chiar si noi, romanii, am redescoperit zone si valori autohtone pe care poate altfel le-am fi dat uitarii. Centrul Mestesugaresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteta Voastra, in 2016, este un exemplu despre cum trebuie pastrate si promovate traditiile unui popor”, a spus premierul.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

La randul sau, Printul Charles a afirmat ca vizitele sale anuale in Romania ”sunt deja o traditie a ultimilor 20 de ani”. ”Imi doresc sa explorez si sa cunosc si alte zone minunate ale Romaniei, cum ar fi Delta Dunarii sau Maramuresul”, a aratat Printul de Wales.

Printul Charles al Marii Britanii a vizitat si Palatul Patriarhiei, unde s-a intalnit cu Patriarhul Daniel. Printul Charles i-a propus Pariarhului Daniel o colaborare intre Patriarhia Romana, Fundatia Printul de Wales si Fundatia Pro Patrimonio, in vederea conservarii si punerii in valoare a patrimoniului cultural si religios romanesc, propunere acceptata de Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Tot joi, mostenitorul Coroenei britanice a vizitat Parcul Natural Vacaresti, unde a fost intampinat de catre Adriana Mitsue Ivama Brummell, sotia ambasadorului britanic Paul Brummell, si de Dan Barbulescu, manager executiv al Asociatiei Parcul National Vacaresti si s-a intalnit cu voluntari si studenti. De asemenea, Printul de Wales a fost la Palatul Elisabeta, unde s-a intalnit cu Principesa Margareta si cu Principele Radu, iar seara a participat la receptia organizata, la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, de ambasadorul britanic Paul Brummell si de Aura Woodward, directorul Fundatiei Printul de Wales in Romania.

Citeste si:
Prințul Charles condamnă agresiunile Rusiei asupra Ucrainei
Prințul Charles condamnă...

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.

Printul Charles detine doua proprietati in Romania: una in Valea Zalanului (judetul Covasna), care este deschisa turistilor, si o alta in satul Viscri (judetul Brasov). Casa de la Viscri este si sediul Fundatiei Printul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregatire de care benecifiaza ucenici, mesteri artizani, studenti si arhitecti din intreaga tara.

Printul de Wales a inceput, miercuri, un turneu european care include si vizite in Italia si la Vatican, in perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizita in Austria, la Viena, in perioada 5-6 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.