Social 29 Martie 2017 18:08 de Clara Vacaru
Poza unui roman aflat pe patul de spital, in ultimele lui zile de viata, apare pe pachete de tigari care sunt distribuite in toata Europa. Familia acestuia a descoperit intamplator totul si spune ca nu si-a dat acordul pentru imagine.

Fotografia a fost facuta in urma cu doi ani, pe vremea cand barbatul se afla in spital la Cluj Napoca si tocmai fusese operat. Familia spune ca a descoperit imaginea de curand si ca nu si-a acordul pentru ca aceasta sa apara pe pachetele de tigari. In plus, nici barbatul, care a murit intre timp, nu a putut face acest lucru, din moment ce era inconstient.

"Am frate care stă în Arad şi a cumpărat ţigări şi a văzut poza respectivă. Cumnaţi de-ai mei au găsit la lucru pachete din alte ţări: Polonia, Cehia şi aici în Marea Britanie cu poza lui pe pachet. În toate magazinele din Anglia au apărut de o săptămână. Am găsit în centru unde stăm, în oraşul din Anglia, în centru, pe jos, pachete de ţigări cu poza tatălui nostru. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să vadă aşa ceva”, a spus Adrian, unul dintre copiii barbatului, potrivit Digi 24.

Avocatul din acest caz sustine ca pagubele morale ar putea fi de milioane de euro daca se dovedeste ca imaginile sunt intr-adevar ale barbatului si au fost folosite fara acordul familiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.