Social 29 Martie 2017 13:43 de Clara Vacaru
Tortionarul Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de munca de la Periprava, a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanta suprema, la 20 de ani de inchisoare, pentru infractiuni contra umanitatii.
Fostul comandant al lagarului de munca de la Periprava a fost acuzat de moartea a peste 100 de detinuti politic, intre 1958 si 1963.

ICCJ a sustinut, practic, pedeapsa data de magistrati in prima instanta, respectiv de 20 de ani de inchisoare. Atunci, instanta Curtii de Apel Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei, ca regimul de detentie instaurat la Periprava si Colonia Grind era deosebit de dur, detinutii fiind batuti, infometati si lasati fara asistenta medicala, iar in momentul in care vreunul dintre ei murea, gardienii replicau ca se cheltuieste mai putin pentru hrana.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.