Alina Gorghiu este de parere ca marirea pedepselor pentru elevi in vederea rezolvarii problemei violentei din scoli nu poate fi o solutie, scrie dcnews.ro.

"PSD crede ca vom rezolva problema violentei in scoli prin marirea pedepselor pentru elevi. Eu vreau sa cred ca au apus vremurile in care faceam educatie cu ”baba Cloanta”. Daca dorim sa avem rezultate, mai degraba ne-am concentra pe preventie si pe aplicarea efectiva a pedepselor prevazute de actuala legislatie. Daca dorim sa combatem aceasta problema, atunci avem nevoie de un pachet de masuri pe care sa-l gandim alaturi de toti cei implicati in educatie si de cifre care sa ne arate dimensiunea fenomenului. Sa venim asa cu propuneri care nu se bazeaza decat pe convingerile unor oameni care au legaturi indoielnice cu sistemul de invatamant, a devenit o practica obisnuita pe la noi. Totusi, educatia nu e un domeniu cobai. Voi in ce credeti, in marirea pedepselor sau in educatie si preventie?", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.