Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, la Parlament, ca este ingrijorata de fenomenul ”Balena albastra” si a mentionat ca, desi nu s-a stabilit o legatura intre acest joc si moartea unor adolescenti, recomanda parintilor si dascalilor sa supravegheze atent comportamentul elevilor.

Pe mine in mod sigur - si sunt convinsa ca nu numai pe mine - ma ingrijoreaza extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legatura intre acest joc si cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte ferma e ca impreuna, parinti si educatori, pentru ca vorbim si de mediul educational, sa se concentreze si sa supravegheze foarte atent comportamentul elevilor si copiilor nostri pentru ca, iata, e un fenomen care deja ne ingrijoreaza”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus ca se incearca stabilirea unei legaturi intre joc si decesul unor tineri si a explicat ca nu interzicerea accesului la retelele de socializare este solutia, ci supravegherea atenta a tinerilor.

"Rog insistent parintii sa urmareasca cu foarte mare atentie ce se intampla, pentru ca este evident astazi toti sunt conectati virtual, dar este bine sa stim ce se intampla. Nu cred ca inchiderea Facebook-ului este o solutie, dar cred ca o supraveghere foarte atenta se impune. Noi incercam sa stabilim o legatura intre acest joc si cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper sa fie fenomene izolate", a precizat Carmen Dan.

Un copil de 11 ani, care s-ar fi jucat Balena albastra, s-a sinucis

Datele preliminare ale anchetei deschise de Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita in cazul unui copil in varsta de 11 ani care a fost gasit spanzurat confirma faptul ca baiatul accesa frecvent internetul si se interesa de jocul ”Balena Albastra”. Mai multi colegi de-ai copilului au povestit ca l-au auzit pe baiat vorbind despre acest joc.

Politistii din Dambovita, care au deschis dosar penal in urma sinuciderii copilului in varsta de 11 ani din comuna Nucet, au stabilit ”ca acesta obisnuia sa acceseze internetul si povestea adesea despre un joc virtual”, anunta IPJ Dambovita intr-un comunicat dat publicitatii marti.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Alex se interesa de jocul ”Balena Albastra”, dar ca in aparatura folosita de copil pentru a accesa internetul nu au fost gasite dovezi care sa arate ca el intrase in acest joc.

In schimb, mai multi colegi ai baiatului au declarat ca acesta le-a vorbit in repetate randuri despre jocul ”Balena Albastra” si ca se arata foarte interesat de acest joc.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.