Social 25 Martie 2017 11:11
Politia anunta ca a facut controale pentru verificarea activitatii de taximetrie din zona a cinci aeroporturi din tara, fiind date peste 60 de amenzi si fiind retrase zece certificate de inmatriculare, pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie.

Conform sursei citate, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Politie Transporturi si a Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au actionat, in zona Aeroporturilor Internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Bacau, pentru prevenirea pirateriei in domeniul taximetriei si depistarea persoanelor care acosteaza pasageri pentru a le oferi servicii de transport.

Au fost vizate persoanele care practica ilegal activitatea de taximetrie si cei care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Astfel, politistii au verificat 168 de autovehicule, iar in urma neregulilor constatate, au fost aplicate 62 de sanctiuni contraventionale si a fost retinut un permis de conducere.

Dintre sanctiunile aplicate, 7 sunt prevazute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar 55 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 10 certificate de inmatriculare, relateaza News.ro.

Actiunile vor continua si in perioada urmatoare, pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale de transport persoane in regim de taxi si rent-a-car, anunta Politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.