Social 23 Martie 2017 10:03
CFR Calatori informeaza ca, joi dimineata, trenurile de calatori circula „fara intreruperi”, 45 dintre acestea la destinatie cu intarzieri ca urmare a protestului spontan al angajatilor din ziua precedenta. Reprezentantii companiei spun ca negocierile cu sindicatele vor continua, incepand cu ora 13.00, la sediul CFR Calatori.

„La aceasta ora trenurile de calatori circula fara intreruperi, unele ajungand la destinatii cu intarzieri / 45 de trenuri din cele 1.200 / zi, 3% din numarul total / ca efect al opririi spontane a lucrului din cursul zilei de 22 martie”, se arata intr-o informare transmisa de reprezentantii CFR Calatori.

Sursa citata mentioneaza ca negocierile cu sindicalistii vor continua, joi, incepand cu ora 13.00, la sediul CFR Calatori.

„Administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla in negocieri pentru semnarea noului Contract Colectiv de Munca 2017-2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR Calatori a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o crestere a fondului de salarii, crestere care va conduce in urma negocierilor la majorari. Clasele de salarizare se vor reaseza pentru functiile de baza de executie, cu posibilitatea de diferentiere in functie de complexitatea si de volumul de munca. Exista propunerea Administratiei ca salariile de la baza din grilei sa se majoreze cu un procent mai mare fata de cele de la functiile de conducere”, se arata in informarea CFR Calatori, potrivit Digi24 care citeaza News.ro.

Si CFR SA a anuntat ca salariatii tuturor celor opt regionale isi desfasoara activitatea normal.

„La CFR SA salariatii de pe toate cele 8 Regionale CF isi desfasoara activitatea conform programului de lucru”, se arata intr-o informare primita de la companie.

Administratia CFR SA si sindicatele feroviare au semnat, miercuri seara, un acord care asigura cadrul de functionare a companiei, pana la semnarea noului Contractului Colectiv de Munca, si pastrarea drepturilor esentiale pentru salariati, precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masa si a ajutoarelor sociale, anunta CFR SA.

O parte dintre angajatii CFR au declansat un protest spontan spontan, miercuri dimineata, incepand cu ora 7.00, nemultumiti de negocierile privind noul contract colectiv de munca. Reprezentantii CFR spuneau ca din cauza grevei a fost afectata circulatia trenurilor in sapte regionale, in gari fiind oprite, miercuri dimineata, aproximativ 150 de trenuri.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.