Social 23 Martie 2017 08:44
Politistii din sindicatele Pro Lex si SNPPC au anuntat ca vor iesi in strada, trei zile la rand, joi, vineri si sambata, pentru a cere salarii mai mari, dupa modelul celor acordate in sistemul sanitar, dar si altor categorii de bugetari.

Astfel, joi si vineri vor avea loc pichetari la Ministerul Afacerilor Interne, intre orele 10.00 si 14.00, iar sambata, chiar de Ziua Politiei Romane, va fi organizat un miting de amploare, potrivit reprezentantilor Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex"si ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC).

Politistii vor sta, joi si vineri, cate patru ore in fata Ministerului Afacerilor Interne (MAI) - intre 10.00 si 14.00, urmand ca, sambata, chiar de Ziua Politiei Romane, sa aiba loc un miting de amploare care se va desfasura intre orele 10.00 si 12.00 in fata MAI si va continua cu un mars pana in Piata Victoriei, unde protestatarii vor ramane pana la ora 16.00, precizeaza reprezentantii celor doua sindicate.

La manifestatii sunt asteptati membri ai celor doua sindicate, atat din tara, cat si din Bucuresti, dar si politisti neafiliati ori afiliati altor sindicate.

Politistii sustin ca, desi, in bilanturi, rezultatele lor sunt din ce in ce mai bune, guvernantii nu-i iau in calcul atunci cand vine vorba despre bani, relateaza News.ro.

"Salariile de baza, indemnizatiile si sporurile acordate personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale au fost majorate cu 20 la suta fata de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile si sporurile personalului din cadrul institutiilor publice de spectacole sau concerte au fost majorate cu 50 la suta. De majorari substantiale au beneficiat si angajatii din familiile ocupationale Invatamant si Sanatate”, spun reprezentantii "Pro Lex" si SNPPC.

Ei solicita emiterea unei ordonante de urgenta a Guvernului care sa prevada majorarea salariilor functiei de baza cu 20 la suta, calcularea sporurilor pe baza de pontaj (pentru munca de noapte, pentru conditii grele, pentru sambete, duminici si sarbatori legale lucrate, pentru judiciaristi) la salariul functiei de baza, incepand cu data de 1 aprilie.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

In cadrul aceleiasi ordonante, liderii de sindicat considera ca trebuie sa se regaseasca si plata asigurarii serviciului de interventie prin chemari de la domiciliu, cu 40 la suta din salariul de functie, la fel ca in cazul medicilor.

O alta revendicare priveste eliminarea plafonului de 30 la suta din salariul functiei de baza pentru sporuri, compensatii, prime si indemnizatii individuale, dar si acordarea unei majorari de 100 la suta (fata de 75 la suta cat este acum) pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.