Social 20 Martie 2017 14:31 de Clara Vacaru
Un barbat de 45 de ani a fost transportat in stare grava la spital, luni dupa-amiaza, dupa ce si-a dat foc pe strada, in fata Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Arad, nemultumit ca i-a fost refuzata cererea de obtinere a unui pasaport nou.

Incidentul a avut loc in centrul municipiului Arad, pe strada Vicentiu Babes, unde se afla Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple, aflat in subordinea Prefecturii Arad.

Barbatul in varsta de 45 de ani, din Galati, a avut un schimb de replici cu angajatii institutiei, care au refuzat sa-i preia cererea de eliberare a unui pasaport.

Barbatul s-a prezentat pentru eliberarea unui pasaport insa nu a depus documentele necesare”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

El a prezentat la ghiseu o carte de identitate de Italia si un certificat de nastere din Romania, insa avea nevoie cel putin de o carte de identitate provizorie eliberata de autoritatile romane.

La scurt timp, barbatul a plecat din sediul institutiei si a revenit cu o sticla cu benzina, amenintand ca isi da foc in fata cladirii. Politistii, chemati la fata locului de catre angajati, au alertat pompierii.

La sosirea echipajului de pompieri, barbatul statea in fund pe strada si se stropise deja cu benzina pe cap si pe haine. Avea in mana o bricheta si ameninta ca isi da foc. La un moment dat, a aprins bricheta. Colegii mei au intervenit imediat cu o patura ignifuga si cu un stingator, victima fiind preluata in stare de constienta de un echipaj medical”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, George Plesca.

Medicul sef al Serviciului Judetean de Ambulanta Arad, Mircea Merea, a declarat pentru News.ro ca barbatul a suferit arsuri de gradul II pe cap, fata si maini.

”Pacientul este suspect ca a suferit arsuri si pe caile respiratorii. A fost predat in stare stabila medicilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si se afla in evaluare”, a declarat Merea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.