Social 19 Martie 2017 22:04 de Clara Vacaru
 Liderul USR, Nicusor Dan, a afirmat, duminica pe Facebook, ca nu a exista o decizie a USR de respingere a intrarii in partid a lui Dacian Ciolos, precizand ca a fost mandatata o echipa a partidului care sa discute cu Ciolos.

Nicusor Dan a precizat ca opinia majoritara este favorabila primirii lui fostului premier, insa el a sustinut opinia contrara, existand avantaje si dezavantaje ale inscrierii lui Ciolos.

Presedintele USR a spus ca pe tema unei posibile intrari a fostului premier Dacian Ciolos in partid, ca s-au spus multe neadevaruri si "jumatati de adevar", ”s-au relatat trunchiat lucrurile care s-au intamplat si s-au denaturat mult cuvintele” pe care le-a spus. Nicusor Dan a subliniat ca el nu a fost de acord ca Ciolos sa faca parte din partid, dar majoritatea a decis ca acest lucru ar fi benefic pentru USR.

Nu a existat o decizie de respingere a intrarii lui Dacian Ciolos in USR. De altfel, nimeni nu poate decide sa respinga intrarea in USR a oricarei persoane care respecta criteriile de admitere in USR”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Liderul USR a adaugat ca opinia majoritara in partid este ca intrarea lui Dacian Ciolos in USR, in acest moment, este benefica pentru USR.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca Dacian Ciolos este o persoana „foarte stimata” in spatiul public, care este binevenita in USR, problema fiind de perspectiva si dezvoltare, iar membrii partidului trebuie sa se gandeasca la pretul pe care trebuie sa il plateasca pentru ca fostul premier sa li se alature.

Domnul Dacian Ciolos este o persoana foarte stimata in spatiul public, este un prim-ministru care a aratat ca face diferenta si USR isi doreste oameni competenti, oameni cu bune intentii, oameni cu buna-credinta, oameni care au dat dovada ca fac diferenta. Dacian Ciolos este binevenit in USR, problema este de perspectiva si dezvoltare. Ne dorim un USR care peste patru ani, pentru a ajunge la guvernare, isi doreste si mici compromisuri? Da sau nu. Daca sunt compromisuri, care sunt compromisurile respective? Suntem noi capabili sau vrem voi sa cream niste portite ca unii primari din PMP sau PNL sau ALDE ar vrea sa vina in USR pentru ca sunt fascinati de domnul Ciolos si vor sa lucreze in mare parte cu el? Dar daca ei vin si ajungem la guvernare nu ne-am incalcat deja principiul sa spunem stop traseismului?”, a afirmat deputatul.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat, in 9 martie, intr-un interviu la RFI, ca organizatia neguvernamentala pe care o va lansa alaturi de membri ai Guvernului pe care l-a condus ia in calcul “foarte serios inclusiv un proiect politic nou, o miscare politica sau un partid politic”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.