Social 19 Martie 2017 20:59 de Clara Vacaru
 Cateva sute de manifestanti s-au adunat in Piata Victoriei, in a saptea duminica de proteste, acestia scandand "Demisia”, "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta” si "DNA sa vina sa va ia”.

Protestatarii au inceput sa vina in Piata Victoriei de la ora 18.00, cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestantii sufla in vuvuzela si scandeaza “Demisia”, “DNA nu uita, noi suntem de partea ta”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta”, “Romania cere fara gratiere”.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie "Obositi, dar tot aici", “Mai bine prost in Piata decat hot analfabet in Parlament si Guvern”, “Va e frica de noi ca suntem prea inteligenti pentru voi”.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, sub sloganul "Pana aici! Plecati acasa! Mainile jos de pe DNA si Parchet!”.

Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Alt motiv de protest il mai reprezinta si numirile politice din domeniul sanatatii.

Organizatorii sunt de parere ca "Romania se indreapta cu pasi repezi catre faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar si din cauza adoptarii OUG 9/2017, care da dreptul institutiilor de a cheltui bani chiar daca au depasit bugetul.

Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Sibiu, Cluj, Brasov, Galati si Timisoara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.