Social 17 Martie 2017 12:55 de Clara Vacaru
Calea Victoriei, care va deveni pietonala in weekend, incepand din perioada Pastelui, pe portiunea cuprinsa intre Guvern si Ateneu, ar putea fi mentinuta artera pietonala pe toata durata anului daca bucurestenii vor aprecia ca este o masura buna, a declarat, joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a spus ca transformarea acestei artere in cale pietonala este un proiect pilot pentru perioada Pastelui, dar ar putea fi mentinut daca va fi considerat o masura buna.

"Proiectul este pilot pentru sarbatorile pascale, dar daca se va considera ca este unul reusit, dorinta noastra este ca in fiecare weekend, pe tot parcursul anului, in special cand este vreme buna, deci sa spunem pana la finalul lunii septembrie, de vineri dupa-amiaza, spre seara ;i pana duminica seara, aceasta zona de la Guvern pana la Ateneu sa fie una pietonala”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a adaugat ca inainte de implementarea acestei masuri Calea Victoriei trebuie curatata.

Decizia de a transforma Calea Victoriei in artera pietonala, de Paste, a fost anuntata la inceputul acestei luni de catre primarul Capitalei, care preciza ca in acesta zona vor avea loc spectacole. De asemenea, Firea a anuntat ca centrul Bucurestului va fi decorat, de Paste, cu 1.300 de beculete, iluminatul festiv costand aproximativ 175.000 de euro. Ea a explicat ca in ultimele luni s-au economisit mai multe milioane de euro din contracte, astfel ca poate fi alocata "o suma mica pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste”.

Citeste si: Primaria Capitalei, buget de 1,1 miliarde euro in 2017. Firea: Vom aloca 11 mil. euro pentru parcari si 27 mil. euro pentru parcuri


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.