Social 17 Martie 2017 12:03 de Clara Vacaru
Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, spune, intr-un interviu pentru News.ro, ca el este impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca doar cuplurile heterosexuale pot sa faca copii, in vreme ce ”un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai”.

Eu sunt pentru casatoriile de sex opus, heterosexuale. Eu asa am invatat, eu sunt de la tara. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit asa ceva. Heterosexualii, ei dau nastere la copii, pot sa faca copii. Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa, sau femeile care sunt de acelasi sex care vor sa se casatoreasca intre ele, sau doi barbati”, a declarat Leon Danaila.

Neurochirurgul a spus ca el pur si simplu nu ii intelege pe homosexuali.

Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un barbat se indragosteste de alt barbat. El e homosexual. Dar de ce unul este imbracat ca femeie si unul ca barbat? Domnule, ia-ti o femeie daca iti plac femeile, de ce il imbraci ca femeie? Lasa-l tot ca barbat daca iti plac barbatii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim!”, a precizat el.

Leon Danaila a mai spus ca, in opinia sa, legiferarea drepturilor minoritatilor sexuale ar fi un semn de regres al societatii. ”Eu, daca am fost in Statele Unite si am avut burse, cunosc ca acolo sunt si lesbiene si fel de fel. A fost legiferat sa se casatoreasca intre ele. Dar e o minoritate, totusi. Da societatea inapoi, dupa parerea mea. Eu am mai spus o data si o repet ca nu sunt de acord cu casatoriile intre persoanele de acelasi sex”, a conchis senatorul PNL.

Citeste interviu integral acordat de Leon Danaila pe News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.