Social 16 Martie 2017 10:40
Curtea de Apel Alba Iulia judeca, joi, recursul in dosarul in care locatarii a doua apartamente din imobilul de pe strada Balcescu, din Sibiu, pierdut in instanta de catre presedintele Klaus Iohannis, solicita sa redevina proprietari ai locuintelor respective pe care le cumparasera in anii ‘90 de la statul roman in calitate de chiriasi.

Update- Instanta a amanat judecarea cauzei pentru 19 aprilie solicitand comunicarea dosarului privind acest imobil de la Curtea de Apel Pitesti.

La termenul precedent din 23 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a amanat pentru 16 martie judecarea recursului in dosarul in care locatarii a doua apartamente din imobilul de pe strada Balcescu nr. 29 din Sibiu, pierdut recent in instanta de catre presedintele Klaus Iohannis, solicita sa redevina proprietari ai locuintelor respective pe care le cumparasera in anii ‘90 de la statul roman in calitate de chiriasi.

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, CA Alba Iulia a decis amanarea judecarii cauzei pentru ca partile din dosar sa depuna decizia nr. 655/R/2015 pronuntata de Curtea de Apel Brasov, in intregime, si pentru emiterea unei adrese catre Curtea de Apel Pitesti pentru a comunica dosarul nr. 645/64/2015 al acestei Curti de apel la care sunt atasate dosarele nr. 262/62/2014 ale Curtii de Apel Brasov si Tribunalului Brasov, care pot avea legatura cu prezenta cauza.

"Pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia se afla dosarul in care locatarii a doua apartamente din imobilul de pe strada Balcescu nr. 29 din Sibiu, ce s-a aflat in proprietatea familiilor Iohannis si Bastea, incearca sa redevina proprietari ai locuintelor respective pe care le cumparasera in anii ' '90 de la statul roman in calitate de chiriasi. Curtea de Apel Alba Iulia judeca in recurs acest dosar dupa ce anterior Tribunalul Sibiu a admis cererea de revizuire formulata de locatarii celor doua apartamente”, a spus Cosmin Muntean.

Potrivit acestuia, Curtea de Apel Alba Iulia judeca recursul declarat de Bastea Rodica impotriva hotararii Tribunalului Sibiu care a admis cererea de revizuire formulata de catre locatarii celor doua apartamente.

"Cu privire la cererea de suspendare a cauzei formulata de recurenta Bastea Rodica la acest termen de judecata, Curtea a stabilit ca se va pronunta la un termen ulterior dupa primirea documentelor si dosarelor solicitate”, a mai spus Cosmin Muntean.

Procesul de revizuire privind cele doua apartamente din imobilul de pe strada Balcescu nr. 29 din Sibiu a inceput, potrivit informatiilor de pe portal, in anul 2009 la Judecatoria Sibiu, iar apelul a ajuns la Tribunalul Sibiu. Procesul a fost suspendat in noiembrie 2010 pana la solutionarea procesului aflat pe rolul Curtii de Apel Brasov si ajuns apoi la Curtea de Apel Pitesti, care privea aceeasi speta.

Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au respins contestatia in anulare facuta de catre Klaus si Carmen Iohannis, dupa ce acestia au pierdut, prin sentinta a Curtii de Apel Brasov, imobilul din centrul municipiului Sibiu. In plus, cei doi trebuie sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre intimatii din proces, scrie News.ro.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut casa din Sibiu in care este sediul unei banci, in noiembrie anul trecut, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.