Social 15 Martie 2017 10:24
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, marti, intr-o emisiune la B1, ca s-a intalnit in cursul acestei zile cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, cu care a discutat despre infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti, relatiile romano-americane si situatia Uniunii Europene.

Liviu Dragnea a precizat ca intalnirea a fost stabilita cu ceva mai mult timp inainte, la ea fiind invitat si istoricul Radu Ioanid, de la Muzeul Holocaustului din Washington, deoarece printre subiectele abordate s-a aflat si infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti.

”De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evolutiile din Uniunea Europeana si despre relatiile dintre Statele Unite si Romania”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

El a spus ca a discutat despre Parteneriatul Strategic Romania-SUA si despre amplificarea dimeniunii economice a acestuia. ”El trebuie sa aiba si o componenta economica substantiala, adica Romania trebuie sa aiba si de castigat de pe urma lui”, a spus Dragnea adaugand ca se refera la un nivel mai mare al investitiilor americane in tara noastra, scrie News.ro.

Liviu Dragnea a aratat ca Romania a fost deschisa la solicitarile partii americane, dar trebuie sa aiba avantaje din punct de vedere economic.

”Romania este o tara stabila din punct de vedere politic, din punct de vedere economic (...) Este interesanta pentru ei din punct de vedere militar, dar vreau sa fie interesanta si din punct de vedere economic pentru ca vreau ca si romanii sa simta in buzunarele lor efectele acestui parteneriat (...) Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptata, dar pe partea economica trebuie sa avem si avantaje, iar raspunsul a fost pozitiv si la Washington, si aici, iar lucrurile incep sa se intample”, a mai spus presedintele PSD.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit marti, la Parlament, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cei doi discutand aproximativ 45 de minute. Hans Klemm nu s-a intalnit cu jurnalistii, alegand atat sa intre, cat si sa iasa din biroul lui Liviu Dragnea pe o usa mai putin expusa.

Citeste si:
Andreea Bălan și Andreea Antonescu, subiect de discuție pentru...
Andreea Bălan și Andreea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.