Social 6 Martie 2017 11:54 de Clara Vacaru
Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi a fost redeschisa luni, dupa aproape opt luni in care au fost facute lucrari de igienizare, reabilitare si modernizare.

Controalele facute Directia de Sanatate Publica si de Inspectia Sanitara au aratat ca toate problemele care au dus la inchiderea sectiei, in iulie 2016, au fost remediate, au declarat pentru News.ro oficiali ai unitatii sanitare, care au precizat ca primul pacient va fi adus de la Baia Mare.

Potrivit surselor citate, in urma controalelor facute de epidemiologi de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti si de specialisti de la Inspectia Sanitara, s-a dat aviz pentru redeschiderea Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Echipele de control au verificat noua structura creata in spital in urma lucrarilor de reabilitare si modernizare, dar si daca sunt functionale circuitele, fiind facute teste pe probe luate de pe toate suprafetele, precum si de pe instrumentar, care au aratat ca sterilizarea si dezinfectia au fost facute corect si ca problemele care au dus in urma cu opt luni la inchiderea sectiei au fost remediate.

Sectia ATI a Spitalului de Arsi a fost suspendata dupa un reportaj Gazeta Sporturilor

Sectia ATI are cinci saloane, cu un loc in fiecare salon, instalatie de climatizare si ventilatie speciala si aparat de sterilizare a mainilor, orice persoana fiind obligata sa il foloseasca pentru a se deschide usile salonului. De asemenea, au fost montate usi glisante, cu senzor, la intrarea in saloane si o statie centrala de monitorizare a fiecarui salon.

Ultimele controale au fost facute dupa ce Gazeta Sporturilor a scris, in ianuarie, ca Sectia Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Capitala este contaminata in continuare, pentru ca nu a fost facuta nicio dezinfectie a peretilor inaintea lucrarilor de reabilitare si modernizare, iar potrivit unor analize de laborator facute in toamna, in pereti exista in continuare bacterii si ciuperci.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie 2016, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, iar lucrarile au inceput in luna septembrie si au fost finantate de Primaria Sectorului 1. Ministerul Sanatatii preciza atunci ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Citeste si:
Sorina Pintea: Sunt 45 de posturi aprobate pentru Spitalul de la...
Sorina Pintea: Sunt 45 de...

Masurile au fost luate atunci dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arsi. Intr-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la cateva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sange, iar in alt caz, un barbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la cateva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.